Morgonstund har guld i mun.


Är det inte så det heter? Det slopar vi iallafall!
Först lite om gårdagen (jag måste nämligen få skryta lite om allt duktigt jag gjorde ;)):
- Jobb

- Åkarp. Hämtade alla saker jag glömt hos Helena och umgicks med hennes mamma och hund tills tåget till Malmö kom.

- Banken. Fick in 800 kr extra på mitt sparkonto (nyligen uppstartat!) sedan jag fört över det skumma bankkontot till mitt sparkonto. Det var tydligen nåt jag skapade 1991 (som jag sedan väl fört in en del utav månadspengen på). Hade jag inte en aning om xD Och hela 1,34 kr har jag tjänat på 18 år.. hög ränta där... HAHA. Beställde även ett nytt kontokort (försökte nämligen bli medlem på en djurrättsorganisation (ska berätta mer om den sen) när jag upptäckte att det inte gick, eftersom jag har ett VISA ung nu). Det + det faktum att jag inte heller kan köpa tex flygbiljetter med det övertygade mig. Så nu kommer snart ett nytt kort hem till mig - ett WWF-Maestrokort. Det fungerar i princip som ett VISA, men en del utav årsavgiften (som låg på 110 kr för mig som ungdom, tror jag det var..) går till WWF, samt 50 öre vid varje köp jag gör. Och ja, 50 öre är kanske inte särskilt mycket, men jag gör väl ändå minst 1 uttag/inköp varje dag, vilket kommer ge 15 kr / månad. Om många har ett sånt här kort behöver man alltså inte göra mer än så för att det ska bli en stor summa för världsnaturfonden :) Många bäckar blir en liten å.... (och vad fan är 50 öre extra / inköp? Jag blir fan nästan bara förbannand när nåt kostar 199,50 kr tex, för då kan man fan lika gärna säga 200! :p). Så, att ni skaffar ett sånt rekommenderas! (Dessutom är det en söt tiger på kortet!). Mer om det kan ni läsa här!

- Jojokort. Japp, rabattkortet var nästan slut (jag var ännu mer naturvän och skänkte resterande belopp) och köpte ett nytt sånt där fjantigt, färgglatt kort. T-R-Å-K-I-G-A!! Jag har ju preciis lärt mig att använda de där söta, lila små skånetrafiken-apparaterna, o dessutom har jag vant mig vid att höra det där tillfredställande, harmoniska pip-ljudet varje gång man stoppar ner magnetkortet i automaterna på bussen :(

- Skåneflagga. Sprang in och köpte en egen till imorgon. En trevlig man höll upp dörren för mig på vägen ut:

Man: Är det flaggans dag idag?

Jag: Nej, men jag ska till Stockholm imorgon...

Man: Jahaaa, ja då måste du ju ha en!!

Haha lite småkul faktiskt ;)

- Mobilhörlurar. Till sist knasade jag vidare till Triangeln, och efter många om och men hittade jag ett par hörlurar på Clas Ohlsson. Sätter mig tillsist på bussen på väg hem, packar upp hörlurarna och ska äntligen få avnjuta Robin Bengtssons nya låt (som jag lyssnat nonstop på i över en vecka) i båda öronen för en gångs skull (eftersom att bara den ena snäckan fungerade på mina gamla- var nog nåt glapp i adaptern..). Iallafall, vad hör jag? BARA DEN ENA JÄVLA HÖRLUREN FUNKAR!! I ett par helt nya hörlurar. Jag var sååå sugen på att hoppa av bussen och åka tillbaka, men det orkade jag faktiskt inte. Men JÄKLAR vad jag ska dit o tjura på måndag!!


Så, igår var ett ärendets dag ;D känns skönt att ha såna småsaker fixade :) (nu är det bara vantar kvar...). Men, nu måste jag börja fixa mig lite här - om 25 minuter ska jag ner o hämta ut min tågbiljett! :u

Baj så länge!


.



I know that life wont break me



IT'S WEEKEND BABY!!

And we're loving it!!!!
Nu slutar jag strax och då ska jag ut i staden och fixa lite ärenden:

- Åka till Åkarp och hämta jacka, skor & halsduk (som jag glömde hos Helena i fredags -.-)


- Gå in på banken och kolla vad det är för skumt 800 kr-konto som jag har och beställa ett VISA-kort!!


- Köpa nya post-it-lappar till körteoriboken (behöver fler blåa! :D), skåneflagga till imorgon, nya mobilhörlurar (dom går ju fan alltid sönder!), vantar & mössa (om jag hittar några fina) och en annan hemlig sak! (a)


Ikväll ska jag sen ha chill- och myskväll och ja, jag vet att det låter jättetråkigt! Ärligt talat är jag jävligt sugen på utgång, men med tanke på att tåget till Stockholm går 09.14 imorgonbitti känns det inte såå lämpligt xD (nästa fredag däremot.... :D).

Så nä, ikväll ska jag bara vara hemma, kolla på Idol/Big bang theory, packa och plugga körteori!

Hörs senare och ha en finfin fredagskväll you guys (och ni som ska ut - festa för mig med! ;))


Okej, random!


Happ, nu har jag feeta beslutsamhetsångest inför framtiden. Tvekan och önskningar. Big time.
(Skitjobbigt är det!!!). Men, nu ska jag ta lunch (med körkortsboken! Jag är på gång nu!!). Kanske vädrar mina tankar senare. På hemmaplan. Alooone<3

Dagens


Maggan: Vad fräcka skor du har idag, Martina!

Martina: Tack så mycket!

Reza: Har du köpt dom i Stockholm eller? *08-dialekt*

 

Ständigt mobbad för mina resor....


Skit-blogg.se...

... som inte vill funka!!!! JAG VILL LÄGGA UPP INLÄGGET OM JIMMY CHOOS KOMMANDE KOLLEKTION PÅ HM, MEN DET GÅR INTE ATT LADDA UPP DEN JÄVLA BILDEN!!

Ååh! Ni får ha tålamod helt enkelt!


Statistik!

Blogg.se ville inte funkar tidigare men NU ska ni få bilden över min fina statistikkurva här på bloggen:

Statistiken över min nya blogg, dag 1 & 2. Dag 2s (idag) siffror var dock mätta runt 8 imorse, men erkänn att det skapade en jävla snygg kurva hahaha! Nästa gång får ni dock ta och fixa en sinuskurva tycker jag ;)





Nä, nu är jag iallafall hemma efter en lång dag. Körskolan gick ganska bra. Min lärare behövde bara ingripa en gång, o de va bara för att jag råkade missa en person som ville gå över ett övergångsställe 8-) Det blev backträning på Kirseberg idag (eftersom jag sagt att det är framförallt starter i backar som jag har haft problem med). Det gick dock faktiskt väldigt bra! :)

Sen bar det av till värnhem och jag hann ta en runda inne på Entré. Det blev en väska inköpt! Ett väldigt impulsköp men oj vad snygg den var! Bild på den slänger jag in imorgon!

Efteråt var det brottning på min lagkompis brottninsklubb, en inte alltför jobbig träning faktiskt. Dock känns det i ryggen, så nu ska jag lägga mig & spela the sims i en timme typ innan jag ska sova.

Natti natti!


God morgon!

Eller nä, det är det fan inte. För isåfall hade jag legat hemma i min varma, mjuka, goa, underbara säng, och inte suttit här på jobb. Men men, livet är hårt (sa stenen).

och hjälp, nu kom det nyss en icke-svensktalande man smygandes här som skulle ha hjälp o lämna ett brev. Hmm, lätt att förklara vart det ska för en person som bara kan tyska...

Anyhow...... Idag har jag en full-rulle dag:

- Jobba i 8 timmar och 15 minuter till
- Bussa till Nobeltorget
- Körlektion 15.50-16.30
- Handla nåt litet att äta
- Bussa till Värnhem
- Träna brottning med laget (eller ja, fysträning med ett gäng brottare - hjälp!) 18.00-19.30
- Bussa hem


Amuuuusing....

 


<3







MSN-konversation med Emma:


E: Haj :D
M: Hellu!
E: Hur e det? :)
M: em.. det är bra.
M: Fan vad skumt detta känns...

|
|
|

M: men seriöst, ville du inget speciellt?
E: hahaha nej jag ville bara prata
M: Jaha.. se där!

Dagens

Bara för att bevisa hur rolig jag kan vara ibland:

Jag sitter ju vid en dator på jobb- tillsammans med 3 stycken andra (vi sitter liksom tillsammans).


*Tahereh (bredvid mig) nyser*

Jag: Hoppsan. Har du fått ett datavirus?!


Hahahaha jag är så fruktansvärt torr xD

Ah well, nu blir det fika i stan med bk.

Ciao!


Sverigedemokraterna!


Jao, då blir det här mitt första inlägg på den här domänen då.
Ni som hängt med från min förra blogg vet att jag gärna skriver precis vad jag tycker och tänker om saker och ting. Konsekvenserna får man ta efteråt. På den linan tänkte jag fortsätta löpa redan nu (elina har till och med bett om ett nytt debattinlägg haha ^^).

Så, jag skrev ju redan i baloo-bloggen att jag var tvungen att vädra mina åsikter om Sverigedemokraterna, något jag planerat att göra nu. För ingen kan väl ha missat Jimmie Åkessons (partiledare för SD) debattartikel som blev publicerad i Aftonbladet för drygt en vecka sedan, som har skapat en ofantlig uppståndelse i media. Fast okej, när den röda tråden i en artikel är att muslimerna är Sveriges största hot sedan andra världskriget kan man väl knappast förvänta sig något annat. Att skriva en artikel baserad på denna grundtanke är idioti för de allra flesta, men inte för Jimmie Åkesson. Istället fortsätter han skriva i samma anda genom att svartmåla islam som en farlig religion, där det ena påståendet är dummare än det andra. Hela Åkessons artikel kan ni läsa här och Aftonbladets senare granskning utav artikeln kan ni läsa här.

För er egen skull hoppas jag innerligt att ni nu tagit er tid att läsa framförallt den sista länken (Aftonbladets granskning) som visar hur oerhört fel Åkesson har i sin debattartikel. Människor som vågar skriva en artikel baserat på sina egna åsikter (oavsett hur upprörande artikeln kan anses vara) beundrar jag, men att skriva en provocerande text med diverse grova anklagelser utan någon som helst källa eller tillförlitlighet är bland det dummaste man kan göra. Jimmie Åkesson har i sin artikel till exempel pekat ut muslimska män som våltäktsmän, fundamentalister och terrorister. När Aftonbladet sedan uppvisar bevis på att ett påstående är felaktigt svarar Åkesson "Det kan du förvisso ha rätt i, det har jag inte ens brytt mig om att kolla upp", och så fortsätter det med olika, dumma bortförklaringar.

Ser man till helheten förstår man att det farliga i det här sammanhanget varken är muslimska män eller islams framfart i Sverige. Det är den möjliga kombinationen utav Jimmie Åkessons mediapropaganda och svenska folkets lättköpthet. För läget idag skiljer sig egentligen inte alltför mycket från gårdagens Tyskland, då Tyskland befann sig i dåliga tider (vi befinner oss fortfarande i en lågkonjunktur) och fann en syndabock i judarna. Genom att tyskarna då var så angelägna att hitta någon eller några att skylla den globala motgången på, köpte man naivt allt som den store ledaren Hitler sa. Skrämmande nog finns det en risk att det blir en liknande situation idag, såvida svenska folket inte granskar Åkessons artikel oerhört kritiskt (och även all annan propaganda som Sverigedemokraterna kommer spy ut inför det kommande valet nästa år). För läs Jimmie Åkessons senaste artikel, och byt ut orden "muslim" eller "islam" mot "judarna", så kommer ni få se den slående likheten med alla Hitlers propagandatal.

Jag ska inte sitta här och påstå mig veta allt om Sverigedemokraterna, för det vet jag definitivt inte. Något jag däremot är övertygad om är att Sverigedemokraterna är inget annat än ett främlingsfientligt parti, vars grundtanke är något jag aldrig trodde ett svenskt parti i dagens utvecklade samhälle skulle ha. Att Sverigedemokraterna ökar i popularitet gör mig väldigt besviken och nervös. Nervös över att deras anhängare (som till stor del består utav ungdomar som kommer få rösta för första gången nästa år och som därför antagligen inte satt sig in varken i SD (helt och hållet) eller i något annat parti) inte ska ha kommit på bättre tankar inför valet nästa år. Nervös över att folk kommer köpa SD's propaganda utan att ens höja ett ögonbryn. Nervös över att folk kommer rösta därefter. För ett parti som Sverigedemokraterna, är inget parti som jag vill ha i den svenska riksdagen. Därför måste jag avsluta med att säga: TACK, Aftonbladet! Tack för att ni valde att publicera Jimmie Åkessons debattartikel (trots en del motsättningar), så att svenska folket kan få upp ögonen för vad SD egentligen är och står för, så att vi tillsammans kan arbeta för att hålla ett så fientligt, föråldrat parti som Sverigedemokraterna ute ur den svenska riksdagen.


Finally!!


Sådärja, det regelbundna bloggbytet är gjort (tack vare min smarta syster ;)). Jag hoppas att alla fina läsare från baloooo.blogg.se har följt med mig hit :)


Att komma på ett nytt bloggnamn har inte varit det lättaste. Jag & Emma satt över en timme och brainstormade potentiella namn, där majoriteten utav dom antingen var fett oseriösa eller upptagna (fastän det inte finns nån blogg med det namnet.. hmm!). Nä, ett tag såg det faktiskt ut att bli deteintemeningenattjagskahaenfucking.blogg.se.


Men, det alltså heavenisee.blogg.se tillslut, and guess why? :)


Nä, nu ska jag jobba vidare (och fundera på hur jag vill att min nya design ska se ut....). Fett med "hm" på det!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0